Methode Vlaskamp wordt Programma Perspectief

De bekende en erkende methode Vlaskamp heet vanaf nu Programma Perspectief. Ontwikkelaar Carla Vlaskamp heeft samen met Petra Poppes en Annette van der Putten het programma door de jaren heen verder aangepast aan de hand van nieuwe kennis. Deze kennis wordt gepresenteerd in een nieuw boek: ‘Programma Perspectief: voor avontuurlijke zorgprofessionals’. Programma Perspectief is een uitgave van de Academische Werkplaats EMB.

Uitdagend

De begeleiding van mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen is uitdagend en avontuurlijk. Programma Perspectief is dat ook. Om te begrijpen én om uit te voeren, aldus de auteurs. “Het vraagt van iedereen die betrokken is bij iemand met ZEVMB dat er gehandeld en gewerkt wordt vanuit een gedeelde visie.Op avontuur gaan betekent uitdagingen aangaan, de weg naar het doel is niet altijd zonder hobbels en bobbels.”

Samen op avontuur

De auteurs nodigen iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen om samen op avontuur te gaan. “Het vraagt om vertrouwen in elkaar als je dat avontuur aangaat; samen met ouders en zorgprofessionals ga je op zoek naar passende oplossingen. Tijdens dit avontuur leer je zo ontzettend veel van elkaar.”

Bestelinformatie

Het boek is te bestellen via de deze website
Deelnemers aan de training Perspectief krijgen het boek bij het cursusmateriaal.

Terug naar het blog overzicht

blogs
Menu sluiten